Danco Vision, o prezenta puternica online

Nu de mult timp, agentia de web design Danco Vision a publicat un articol pe portalul E-Aptitudini.ro, intitulat “Impactul social media in web-ul romanesc”. Articolul a acumulat peste 1000 de vizualizari si a fost preluat de site-uri importante media din Romania.

Va prezentam integral articolul Danco Vision publicat la adresa http://www.e-aptitudini.ro/Modules/ArticleView.aspx?ID=22 pe 15.01.2011.

In acest moment, pe piata online se desfasoara o lupta acerba pentru vizibilitate si succes. Daca in urma cu cativa ani (si nu multi) construirea unui site bun, cu o structura solida, bazata pe divuri, cu o navigare usoara, optimizat pentru motoarele de cautare, era suficienta pentru a avea succesul dorit si de a beneficia de pozitii fruntase in ierarhiile motoarelor de cautare, acum, lucrurile stau cu totul altfel.

Cum era de altfel normal si anticipat de persoanele din domeniul online, site-urile au ajuns sa reprezinte o componenta sine cva non a unui business de orice natura. Intr-o propozitie, as putea rezuma fenomenul astfel:

Daca nu esti pe internet, nu existi.

Ati observat cum de fiecare data cand intram in contact cu oameni sau cu afaceri noi primul implus este de a cauta pe internet informatii despre acestia? Ce ne spune lipsa totala de pe internet a numelui unei persoane care pretinde ca a facut si a dres? Ce ne spune lipsa unei firme, lipsa review-urilor despre serviciile lor, lipsa unui portofoliu? In functie de cat pune fiecare pret pe aceasta componenta, ar trebui sa ne dea de gandit tuturor.
Topicul acestui articol este “Impactul social media” in web-ul romanesc. Datorita acestei evolutii rapide si care cumva i-a prins pe multi antreprenori nepregatiti, un bun mod de a te face cunoscut si de a comunica, a devenit mediul online de tip “retea de socializare”. Si acest mediu a inregistrat o evolutie spectaculoasa de la destinatia atribuita initial de “loc de joaca pentru copii” sau “pierdere de timp pe net” pana la un instrument deosebit de important ce confera utilizatorilor sai regulati mai multe avantaje:
1. Asigura o prezenta online si o buna vizibilitate;
2. Informatia se distribuie cu mare viteza si este mult mai usor sa-ti largesti baza de date de clienti sau potentiali clienti;
3. Iti ofera posibilitatea de a fi in contact direct si permanent cu cei interesati de tine sau de business-ul tau, iar oamenii apreciaza asta – le ofera increderea de care au nevoie pentru a trece colaborarea la urmatorul nivel.

In concluzie, vremurile s-au schimbat, online-ul a evoluat cu o viteza fulminanta iar acum cerintele minime pentru o prezenta decenta pe web au crescut la : realizare site (de calitate), actualizare site, promovare online si PR (comunicate, anunturi, etc.), conturi macar pe Facebook si Twitter cu update-uri dese.

Acesta este trendul, acesta este prezentul. Viitorul va impune conditii de participare in acest joc al vizibilitatii online mult mai dure, asa ca va urez succes, iar in cazul in care doriti sa va apucati de treaba, va recomand sa o faceti intr-un mod profesionist.

Agentia Danco Vision va sta la dispozitie pentru consultari, sfaturi si chiar pentru a va pregati un plan media online profesional.

Ne puteti gasi la www.dancovision.ro, www.dv-web-design.ro,  telefon 031 106 37 47, sau e-mail office@dancovision.ro.

  1. No comments yet.

  1. No trackbacks yet.